Njoftimet

Muaji i Anëtarësimit

Shkruar nga Korab Zhuja

Ne të gjithë kemi marrë rrugën tonë për t’u bërë anëtar i Rotary. Disa prej jush u bashkuan sepse
babai juaj ishte rotarian. Disa prej nesh u regjistruan sepse punëdhënësi na trokiti në shpatull dhe na
kërkoi të merrnim pjesë në një mbledhje. Të tjerët u bënë anëtarë vetëm pasi një vendim i Gjykatës
së Lartë të SHBA e bëri të mundur. Megjithatë, secili prej nesh hyri përmes një mekanizmi – një ftese.
Një ftesë që zhbllokon imagjinatën tonë dhe na lejon të dimë se gjithçka dhe çdo gjë është e mundur.
Secili prej nesh ka të njëjtën mundësi – nderin për të bërë një ftesë.

Është mbresëlënëse të imagjinosh se si mund të shikojmë në të gjithë komunitetet tona dhe të
identifikojmë udhëheqësit tanë të ardhshëm. Shpesh është joshëse për të tërhequr njerëz që janë
tamam si ne. Është një formë e veçantë zgjuarsie të konsiderosh se si njerëzit që në dukje janë shumë
të ndryshëm mund, në fakt, të ndajnë vlerat tona dhe të kenë disa nga të njëjtat talente, vetëm duke
pritur që të shpalosen.

Është koha që Rotary të ndërmarrë hapin tonë të ardhshëm në avancimin e Diversitetit, Barazisë dhe
Përfshirjes (DEI) në të gjithë organizatën tonë.

Përqafimi i një përvoje ku njerëzit ndihen të përfshirë është më shumë sesa thjesht t’i bëjmë numrat
tanë të anëtarësimit më të larmishëm. Bëhet fjalë për t’i bërë takimet dhe ngjarjet tona vende ku ne
mund të flasim hapur dhe sinqerisht me njëri-tjetrin, ku anëtarët tanë të ndjehen të mirëpritur dhe të
sigurt. Kjo nënkupton heqjen e barrierave për hyrjen dhe hapjen e dyerve për përfshirje. Vlerat tona
mbeten forca jonë – dhe angazhimi ynë për përsosmëri kërkon që ne të mbajmë standarde të larta
edhe për anëtarët tanë.

Unë besoj se ne jemi të gjithë të përkushtuar dhe të vendosur për të avancuar DEI në të gjithë Rotary.
Kjo është e rrënjosur në traditat më të thella të organizatës sonë dhe do të sigurojë që ne të mbetemi
energjik dhe të rëndësishëm për dekadat në vijim.

Pak vite më parë, Bordi ynë Rotary vendosi objektivin ambicioz për rritjen e pjesës së anëtarëve femra
në 30 për qind deri në vitin 2023. Kemi më pak se një vit përpara, por besoj se mund ta përmbushim
dhe tejkalojmë këtë objektiv.

Ne kemi nevojë për udhëheqës Rotary që të ngrihen nga çdo kontinent, kulturë dhe besim. Ne kemi
nevojë për anëtarë të rinj dhe mendimtarë të rinj që të marrin role dhe përgjegjësi më të mëdha. Ne
duhet t’i dëgjojmë anëtarët e rinj të Rotary po aq fort dhe me aq respekt, sa ata me anëtarësim shumë
vjeçar.

Gjatë kongresit tonë të fundit në Houston, dëgjuam nga astronautët për udhëtimet e tyre në hapësirë.
Ne reflektuam për një kohë në vitet 1960 kur Presidenti i SHBA John F. Kennedy i kërkoi botës të
ëndërronte, me deklaratën e tij se ne do të “shkonim në hënë [dhe të bënim] gjëra të tjera, jo sepse
janë të lehta, por sepse janë të vështira .”

Angazhimi i plotë i Rotary në DEI dhe përmbushja e objektivave tona ambicioze të anëtarësimit mund
të duket po aq e pamundur sa një goditje hëne. Por unë e di se kur njerëzit e veprimit janë të
përkushtuar ndaj një qëllimi të madh, ne e bëjmë atë të vlejë çdo energji tonën.

Mesazhi i Muajit Gusht nga RI President Jennifer Jones.

Rreth Autorit

Korab Zhuja

Leave a Comment